Marianne Lassche

romanschrijfster over personen en conflicten in familiesfeer

Inspiratie

Op deze pagina kun je lezen waar en hoe Marianne de inspiratie vindt als ze haar boeken schrijft.


 

Bloemen_ArubaIk haal vooral mijn inspiratie uit muziek. Soms kan een tekst mijn ziel raken. En echt, ik krijg het ook van klassieke muziek, maar ook van andere, niet zo zeer christelijke muziek. Zo had ik dat dus ook tijdens het schrijven van mijn vorige roman ‘Buiten de Grens’.  Ik had een onbekende cd gekocht ( doe ik vaker) van Gaither Gospel Series New Orleans, getiteld Homecoming. De tekst ‘He understands My Tears’ kwam binnen bij mij. Woh ik zat gewoon met kippenvel op mijn armen eerst te luister en daarna hard mee te zingen. En ik zag daar een beeld bij, dat een jonge vrouw of man wanhopig neergeknield zat.
Soms geeft een bijbeltekst me inspiratie. In het geval van ‘Donker wit’ werd ik erg bepaald door een tekst uit Psalm 69  met de woorden: ‘Je moet nog even lijden, maar in die tijd maak ik jou sterk.’

Ik weet niet of andere boeken die ik nog ga schrijven bepaald worden door muziek of een woord. Ik haal ook mijn inspiratie uit mensen. Bijvoorbeeld als ik zo nu en dan met mijn man uit eten ga. Hij houdt er van om mij daarmee te verwennen.  Dan observeer ik mensen schaamteloos en fantaseer ik erop los.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s